diumenge, 10 de juliol del 2011

LAMOLLA, PASSIÓ PER GUIMERÀ

Mentre passaven per les meves mans les fotografies dels olis, dibuixos al carbó, o aquarel•les que l’Antoni Garcia Llamolla, havia pintat durant els anys en que tenia un estudi en aquesta població de la Vall del Corb, se’m feia evident que aquest espai màgic l’havia captivat íntimament; les imatges em provocaven una emoció intensa, perquè reflectien la inclinació viva, vehement, de l’ànim del pintor envers aquest indret.

Ens trobàvem els de guimera.info amb les filles del pintor Iolanda i Carme, que ens manifestaven la seva absoluta col•laboració per fer possible una exposició de l’obra del seu pare, en el marc incomparable de l’edifici de la Cort del Batlle, a la Plaça Major de Guimerà.

Caldrà treballar molt i ràpidament; s’ha confegir el catàleg, els cartells, i preparar acuradament la sala, per tal que Guimerà es pugui veure a si mateixa amb els ulls d’aquest genial pintor.



En un primer plantejament, serà possible gaudir d’aquestes obres, i algunes imatges de l’artista pintant – es projectarà un vídeo de forma simultània – a partir del divendres 5 d’agost en que s’inaugurarà formalment l’exposició, i fins el dia 11 de novembre en que amb la presència de les seves filles, es donarà per conclosa.

Lamolla, tindrà com tenen ja Jujol, i Ramon de Mur, un lloc destacat a la Galeria, dins la pàgina web de guimera.info

Com un suggeriment a qui correspongui, fora un acte d’estricta justícia el reconeixement de l’Antoni Garcia Lamolla, com fill adoptiu de Guimerà.

Algú ho havia de dir.

Antonio Mora Vergés