dissabte, 16 de juliol del 2011

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE GUIMERÀ, I EL RETAULE DE RAMON DE MUR.

Entre la imatge de la portada del llibre GUIMERÀ I EL RETAULE DE RAMON DE MUR, i la primera ocasió en que parlàvem del projecte de reproduir el retaule que es troba al Museu Diocesà de Vic, ha passat un decenni.



Aleshores els gossos anaven pels carrers lluïn uns grans collars de botifarra, i avui – dissortadament – la botifarra ha esdevingut una menja exquisida.

No us faré la crònica de les moltes vicissituds que ha calgut superar, això ho fa – i de forma magnifica – el llibre, en el que han col•laborat firmes d’altíssim nivell en tots els camps de la cultura del nostre país.

Tampoc de les hores – moltes, moltes, moltes, ..- esmerçades per l’equip humà de guimera.info en aquest projecte; quan en parlàvem al començament ens semblava més propi anomenar-lo somni.

Us explicaré – una vegada més – que això ha estat possible per l’obstinació – Santa obstinació - d’alguns dels millors fills de Guimerà, que es plantejaven el retorn del Retaule a l’església de Santa Maria, com un repte vital.

I, per descomptat us convido – i espero veure-us a tots – a l’acte de presentació que tindrà lloc el divendres 5 d’agost d’enguany a partir de les 19,00 a la Sala d’Actes de l’Edifici de la Cort del Batlle , a la Plaça Major de Guimerà.

El viatge més llarg comença amb la primera passa, i quan s’assoleix la fita proposada, acaba amb la mateixa senzillesa.