dimarts, 20 d’abril del 2021

PORTALADA DE L'ANTIGA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DE L'ESPERANÇA. PUIGCERDÀ.

  

Havia demanat una fotografia actual de la portalada procedent de la capella advocada a la Marededéu de l’Esperança que estava situada a  l'antic fossar de la  església de Santa Maria, la  parroquial  de Puigcerdà,   destruïda l'any 1936 a causa d'un incendi.

 


Fotografia. Ana del Pozo.



 
 Fotografia.  Anna Maria Bruguera i Bellmunt. 1990 

De l’església de Santa Maria només en resta la torre campanar gòtica, que s'alça solitària  a la Plaça de Santa Maria.




A la mateixa plaça, aproximadament a uns 40 metres , es dreça un obelisc de marbre roig d'Isòvol, que configura la Plaça de l'Obelisc.




Us esperonem a compartir aquesta entrada  amb TOTS  els mitjans informatius,  locals, comarcals, provincials, nacionals, de tot signe i  “color polític “  perquè en valorin la seva publicació;   en matèria de divulgació del Patrimoni històric de Catalunya, es del tot aplicable aquella norma bàsica de la publicitat “ que parlin de nosaltres, NI QUE SIGUI BÉ “, oi?.

 

Cuideu-vos molt, sembla que l’estratègia del REINO DE ESPAÑA per lluitar contra la Covid. 19 és  "laissez faire, laissez passer". Les dades de víctimes de  la Comunidad Autònoma de Madrid  que NO les  actualitza de forma regular, es situen en 21.861 persones

 

https://www.comunidad.madrid/sites/default/files/doc/sanidad/210215_cam_covid19.pdf

 

A Catalunya, on determinats mitjans fan un seguiment de la qüestió, des de l’inici de la pandèmia  en són 20.176.

 

https://beteve.cat/societat/coronavirus-barcelona-ultima-hora/ 

 

Caldrà seguir l’evolució d’aquests index.