Un e.mail que m’adreçava el Jaume Sunet i Espinar, estava en l’origen d’aquest article sobre les obres dels artistes ceramistes, Salvador Sunet Urgellès i Salvador Sunet Pahissa, autors de les majòliques que representen advocacions marianes d’antiga devoció a Sabadell, el camí dels Degotalls, a Montserrat.
Hola Antonio: el http://coneixercatalunya.blogspot.com/ és un bloc molt interessant. Volia saber si hi ha manera de veure les imatges de les majòliques que parles al post: "Uriz que recollirà una munió d’imatges de les majòliques de Mares de Déu que es troben al llarg del camí".
El motiu és que busco obres familiars i potser alguna d'elles ho és.
El Feliu Añaños i Masllovet, i l’Antoni Ibáñez Olivares, repetien en ocasió d’una visita a la Muntanya Santa, aquell periple, i li enviàvem al Jaume Sunet i Espinar les fotografies.
En un nou e.mail rebíem aquesta noticia :
Estic esbrinat les imatges de la Verge de la Salut, que pot ser de l'Avi i casi segur que la de la Verge de les Arenes és feta per el Pare. Estic pendent de unes dades per confirmar-ho.
Del Salvador Sunet Urgellès (Barcelona, 1891 - Barcelona, 1949) Ceramista català de la primera meitat del segle XX. Trobem les següents dades :
La seva especialitat eren els quadres de rajola ceràmica, seguint la tradició catalana. Va realitzar innumerables treballs. Entre els més destacats hi ha : Cartell d'entrada a les caves Freixenet, Imatge de la Verge del Remei, Església del Remei (Pl.Concórdia BCN).
Al 1946 va realitzar un quadre de tres-centes rajoles policromades, amb la representació d'una processió del Corpus setcentista per la decoració del refectori de l'establiment "Mesón de las Golosinas" (actualment ja desaparegut).
Al 1883, va realitzar el quadre de la Font de la Travessera, ceràmica vidriada, que està ubicada a la travessera de Gràcia, 126 de Barcelona.
No trobàvem dades del Salvador Sunet Pahissa, més enllà del que s’esmenta en el blog http://jaumesunet.blogspot.com/2008/07/salvador-sunet-pahissa.html
Enviarem aquesta petita ressenya al Jaume Sunet i Espinar, i entre d’altres al Diari de Sabadell, i la Forja de Castellar del Vallès, esperant poder afegir més dades properament.
Antonio Mora Vergés
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada