dimarts, 13 de març del 2012

ESGLÉSIA DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ DE MARIA. COLÒNIA VIDAL

ESGLÉSIA DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ DE MARIA. COLÒNIA VIDAL


Ens aturàvem la Maria Jesús Lorente Ruiz i l’Antonio Mora Vergés al costat de l’església de la Puríssima concepció de Maria de la Colònia Vidal, d’estil neoromànic, que situada a costat nord de la plaça del mateix nom la presideix.


La seva ubicació va contribuir poderosament a donar unitat i sentit a la nova fase de la colònia.

Popularment era coneguda com a església nova perquè es va inaugurar l’any 1942 per substituir l’antic oratori cremat durant la Guerra Civil.

En alguns temps al Berguedà, era tradicional casar-se en aquesta església, la manca d’un adequat manteniment han obligat al seu tancament al culte.

El rodatge de la sèrie ‘Olor de Colònia’ ,ambientada aquí, malgrat narrar uns fets succeïts a la veïna Colònia Pons, podria per alguns significar una injecció econòmica, i si més no l’arranjament de l’església de la Puríssima concepció de Maria.


El temple disposa d’una planta de creu llatina amb una façana afrontada a la plaça. Té tres naus, una central el doble d’ample que les dues laterals i una quarta més curta fent de transepte. Cada nau està rematada a la capçalera per un absis, mentre que als peus del temple es disposa d’un nàrtex sota cor de volta escarcera.



Podeu trobar més informació en aquest enllaç :
http://www.puig-reig.cat/web/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=102

El canvi d’ubicació obeeix sens dubte a les majors facilitats per a la filmació de la Colònia Vidal on els edificis dels treballadors s’aplegaven al pla, al redós de la Plaça.

Si té èxit- a qui correspongui – li suggerim ara una colònia del Riu Ter.
http://www.facebook.com/pages/Hist%C3%B2ria-duna-Col%C3%B2nia-T%C3%A8xtil-La-Farga-de-Bebi%C3%A9/258282807548028