dilluns, 12 de març del 2012

SANTA PERPETUA, EN TERME DE SANTA CECILIA DE VOLTREGÀ. OSONA. CATALUNYA

Visitava Santa Cecilia de Voltregà, 9 km 2 , dins d’aquest petit terme es troba l’ermita de Santa Perpetua,coneguda també com de Vespella. El camí d’accés supera en menys de dos quilometres el desnivell entre la plana 522,3 metres i els 790 del turó on s’aixeca l’esglesiola dedicada a la màrtir.


Quan assolia el cim trobava un grup de persones que feinejaven per mantenir l’edifici. Això em permetia accedir a l’interior on observava la imatge gòtica de la santa,


el exvots que pengen de la paret,


i m’obsequiaven amb un exemplar dels goigs.


La Irene Tironi Laporte havia visitat Santa Perpetua des de Sant Bartomeu de Grau, i n’havia fet una excel•lent i documentada crònica.

Els comentava que a http://www.rostoll.cat/obaga/ podien recavar informació, i fins ajuda, en la tasca de recuperar la música dels Goigs.

Amb el temps just per tornar al Vallès Occidental m’acomiadava de la Fina Vila, i de la resta de persones que generosament esmerçaven el seu temps, fent tasques d’arranjament d’aquesta petita església, situada en un dels miradors naturals de la comarca d’Osona.

M’agradarà tenir noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com de com evolucionen els projectes vinculats a Santa Perpetua.