diumenge, 15 de juny del 2008

Sant Antoni, 58.




Us heu aturat a pensar que sempre, sempre, tenim un Sant més que els anys que anem consumin ?. Aquesta reflexió – per altra part del tot insubstancial – la feia en ocasió del esmorzar que fèiem a Can Forné de Collsuspina; la meva esposa, Maria Jesús; les meves filles, Montserrat i Núria; els gendres, Xavier i Albert; els nets, Oriol i Júlia, i els molt bons amics Lomás, el matrimoni i la filla Arianna.

L’esmorzar de forquilla i ganivet, ens retornava del temps gèlid, quasi hivernal del diumenge 15 de juny de 2.008. Millor que fer-vos una explicació de les bondats de la casa, entenc que serà donar-vos el telèfon, oi ?

RESTAURANT CAN FORNÉ
Tel. 93 830 13 09

Fèiem en acabar una breu visita que ens portaria fins al mirador de Sant Cugat de Gavadons. Allí el centre d’interès més enllà de l’ermita i les vistes sobre l’entorn, ha estat el naixement d’un vedell en rigorós directe. Les imatges les han recollit l’Albert i la Núria, que han estat els únics en quedar-s’hi malgrat el vent fred; de la resta uns han fet via a Castellar del Vallès, on tenia lloc un Festival de Fi de Curs – ara toca, oi ? – i els altres hem decidit arribar-nos fins a Terrassola; esperàvem de la bonhomia del Joan Raurell i Ges, ermità, restaurador i conservador, juntament amb la seva esposa Lourdes d’aquesta joia del romànic del Bages, - malgrat l’hora d’arribada, quasi les 12,45 – la possibilitat de fer almenys una visita llampec. Com cabia esperar, no ha estat possible, i hem gaudit de les explicacions assenyades i amables del nostre amfitrió, fins que les agulles del rellotge estaven prop de marcar les 15,00 hores !. I, amics lectors ens caldrà tornar, perquè aquest home que supera amb escreix els 80 anys, és una part bàsica de la història recent, i un dipòsit excepcional del passat de Terrassola !

JOAN RAURELL GES
Tel. 93 744 90 63

Fèiem el camí de tornada per Santa Maria d’Oló; esperem una nova ocasió per ensenyar almenys als nostres amics : Sant Jaume de Vilanova, Santa Maria d’Oló, la Santa Creu, Sant Joan i el seu Comunidor. La resta : el lloc on havia estat Sant Martí de Puig-Ermengol, les restes de Sant Pere de Vilanova, Sant Miquel d’Oló [ en estat de greu ruïna ], Vilarasau, i Sant Joan Vell, demanem ja d’un temps del que difícilment disposem tots plegats.

Ens explicaven la Núria i l’Albert, que desprès de veure el naixement del vedell, decidien tornar fins a casa, però en veure a Sant Feliu de Codines, el cartell que indica : A Sant Miquel del Fai, modificaven la seva primera decisió, i feien – potser en el millor moment des de fa molts anys- la visita d’aquest espai màgic. L’espectacle del Tenes i el Rossinyol estimbant-se des d’aquella alçaria és un espectacle d’una bellesa extraordinària !

Amics lectors, tot i fer esment d’aquest relat, tant a Can Forné, com a Terrassola el bon amic Joan Raurell i Ges, us atendran de manera cordial.

© Antonio Mora Vergés