divendres, 11 de gener del 2013

LA CAPELLA DEL JESÚS DEL GRAN PODER DE LA TORRE ‘BOMBITA’ A MONTCADA I REIXAC

Tenim a Catalunya una dita que cal respectar ‘ a sants i minyons no els prometis si no els dons’. Al llarg dels anys he vist com n’és de cert que amb les coses de Déu no es pot jugar. Algunes quan les recordo, em ve un calfred.

María Elena Pérez García, actual Alcaldessa de Montcada i Reixac, va néixer – segons les dades de la biografia de la pàgina web de l’ajuntament – el 18 de febrer de 1978, tenia doncs escassament 7 anys , l’any 1985 quan des del Consistori que presidia aleshores José María Campos Fernández, pel Partit Comunista de Catalunya, s’acceptà la donació de la Capella del Jesús del Gran Poder, juntament amb la finca coneguda com Torre Na Joana, o Torre ‘Bombita’, amb l’obligació de vetllar pel seu manteniment. 

Desconec la posterior peripècia vital de la persona que era aleshores l’Alcalde; era però el càrrec el que assumia aquella obligació, i César Arrizabalaga Zabala, el següent en exercir-lo no va fer - segons sembla - honor al compromís, María Elena Pérez García, és doncs la tercera, i ‘a la tercera va la vençuda’ ens recorda la saviesa.

Montcada i Reixac, el seu Ajuntament, i molt particularment , la seva Alcaldessa, han irromput amb força en l’univers de la corrupció ‘presumpta’; que en el millor del casos, acabarà amb la carrera política de María Elena Pérez García, i deixarà per força temps l’ombra del dubte, sobre la gestió municipal, i l’honestedat dels ciutadans.




Ho pensava mentre retratava les runes esfereïdores d’aquesta esglesiola, on advertia alguns fragments de tapial 1. Tapiera. El tapial... tan freqüent en l'edat mitja, del que estava feta la muralla mahometana, Primitiu Excav. 14. Això en feia pensar més en un canvi d’advocació, que en l’acció de Ricardo torres Reina ‘ Bombita’ fent aixecar una petita capella dedicada al “Jesús del Gran Poder” , figura religiosa que ell considerava el seu protector.


Una altra dita molt escaient ens recorda que ‘ val més tard, que mai ‘. Els que tinguin orelles per escoltar, que escoltin !!!!!