dissabte, 22 de juny del 2013

DES DE L’ANGLE FOSC DEL JARDÍ. LA CASA CAMPMAJOR DE CARDEDEU

Em meravella en la mateixa proporció , la pervivència – encara - d’un bon nombre d’aquelles cases d’estiueig que s’aixecaven a Cardedeu en les darreres dècades del segle XIX i les primeres del segle XX, coincidint amb l’arribada del tren i un període de bonança econòmica, i la minsa informació sobre aquest valuós patrimoni a la que hom pot accedir des de la xarxa.

Perquè Cardedeu no té un Catàleg de Patrimoni, consultable per via telemàtica ?.

Em situava al carrer Llinars i retratava el petit templet i la torre de planta quadrada coberta a quatre vessants, de la casa de número 271 a l’Avinguda del Rei en Jaume.



Campmajor, és el nom de la casa, quina tanca – si més no – sembla que és obra de l’arquitecte Manuel Joaquim Raspall i Mayol (Barcelona, 24 de maig de 1877- la Garriga, 15 de setembre de 1937), que per encàrrec de Dolors Granes, o Granés ? - de la que enlloc s’esmenta el segon cognom – projectava ja l'any 1910.

Sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercataunya@gmail.com el nom i cognoms del promotor, el segon cognom de Dolors Granes, o Granés ? , i les dades de l’autor, mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava l’edifici.

Recordeu-vos sempre que CATALUNYA, i CARDEDEU, NOMÉS ens té a nosaltres

2 comentaris:

Valentí Pons ha dit...

La torre és obra del mateix Raspall, la va bastir el 1918

aaaa ha dit...

La torre és d'en Ramon Puig Gairalt i la va projectar el 1917-1918

Andreu Carrascal. Arxiver
Arxiu Històric del COAC