dijous, 25 de gener del 2018

CASA FORMOSA. SANT SADURNÍ D’ANOIA. EL PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, Vallès Occidental,2 de maig de 1926 ) davant la façana de la Casa Formosa, ens preguntem si es tracta de la Josefa Formosa Biosca que lliurava l’ànima al Senyor el 3.12. 1940 a Sant Sadurní d’Anoia :
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1926/11/13/pagina-3/33119381/pdf.html?search=Josefa%20Formosa


No disposa EN L’ACTUALITAT Sant Sadurní d’Anoia d’un Catàleg de Patrimoni en línia, el perfil polític de l’actual Consistori, no sembla lligar gaire amb aquesta mena de ‘restriccions’.

Patrimoni Gencat el descriu com ; grandiós Casal entre mitgeres de planta i dos pisos. Darrerament ha estat remodelat i només s'ha salvat la façana, que talment està brodada d'esgrafiats representant a Sant Jordi, els balcons amb baranes de terracuita i els portals d'aquest mateix material. Aquesta façana dóna una gran categoria al carrer major de Sant Sadurní.

Ens agradarà tenir noticia de l’autor els esgrafiats a l’email coneixercatalunya@gmail.com

L’autor fou l’arquitecte Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 -juliol de 1960)

En la tasca de divulgació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, ens trobem contínuament amb entrebancs; tenim clar que escriure en català i de Catalunya, desagrada profundament a determinats ‘col·lectius’, ens sorprenia relativament però, que si afegís Facebook; des d‘uns dies ençà el sistema, persisteix , en allò de ‘ estas bloqueado, si no te parece correcto nos lo dices, y haremos lo que nos de la gana’ . Avui 24.01.2018 , CONTINUO doncs en ‘llibertat vigilada’ , si podeu compartiu vosaltres aquests posts. Gràcies.

Els preguntava – als de Facebook – si la restricció té connotacions polítiques, ras i curt, si obeeixen a instruccions dels Partits de l’eix del mal. La persistència del bloqueig esvaeix els meus dubtes.

Facebook no té un sistema de garanties per als usuaris, que podria evitar aquestes situacions abusives. Únicament tenim – de moment – la possibilitat de denunciar-ho davant de l’opinió pública.

Hi ha alguna manera de fer saber aquesta situació al Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, EUA, 14 de maig de 1984)?. Dubto molt que sigui conscient d’aquesta transgressió per part de la filial en llengua castellana.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com