dijous, 26 de juliol del 2018

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DELS DOLORS . MASIA LA QUINTANA. ORISTÀ. EL LLUCANÈS. OSONA. CATALUNYA

De la capella de la Mare de Déu dels Dolors de la masia La Quintana d’Orista, patrimoni Gencat ens diu; església neoclàssica d'una sola nau coberta amb volta de creueria i una teulada a doble vessant amb el carener perpendicular a la façana principal, on hi ha la porta allindada i una finestra rodona a la part superior. Sobre la teulada hi ha una espadanya feta de dos pilars rectangulars i un arc, que sostenen la campana. Els murs són de pedres irregulars i morter, el mur de la façana és emblanquinat, igual que l'interior de la capella.

Òbviament la referència està molt desactualitzada, en la fotografia on apareix el Josep Olivé Escarré ( Sant Llorenç Savall, 26 de maig de 1926), que té un arxiu de fotografies en color 13X18 de TOTA CATALUNYA, observareu que a dia d’avui 26.07.2018 llueix la pedra, el campanar d’espadanya s’ha situat damunt de la façana, i ha desaparegut el gnòmon del rellotge de sol.


Fotografia de 26.07.2018 Antonio Mora Vergés


Fotografia de 1984 Joan Molera

Li demanava a la Mare de Déu dels Dolors, que faci arribar a l’Altíssim, la meva sempiterna pregaria, Senyor; allibera el teu poble!