diumenge, 21 de setembre del 2008

Toudell, Viladecavalls; Country per un tubo !!!!





























La Rosa, la Vicky i la Maria Jesús, eren la representació dels Amics del Country de Castellar del Vallès, que el dissabte 20 de setembre, assistirien a la II Marató de Viladecavalls.

Aturava el vehicle sobre les 18,30 prop de l’ermita romànica de Sant Miquell de Toudell, nom amb el que s’havia conegut a l’edat mitjana aquest indret . El meu propòsit era el d’ensenyar-los aquesta joia del nostre patrimoni col•lectiu, l’afecció pel Country és un motiu afegit per conèixer i estimar la nostra terra. Quan al peculiar topònim alguna dada :
TOU Segons Joan Coromines, fa referència a la peculiar orografia de la zona, on son visibles grans fondalades [ en sentit figurat TOU : BUIT DE DINS ]
DELL : [forma eufemistica : per Déu] Segons recullen en el seu diccionari l'Antoni M Alcover i en Francesc de B. Moll
El diumenge 28 de setembre tindrà lloc l'aplec de Sant Miquel de Toudell

L’actual denominació Viladecavalls, justifica per ella mateixa l’èxit del Country, oi ?

Arribàvem puntualment a la Plaça de la Masia de Can Turu, amplia, amb un paviment pla i uniforme , la trobem particularment adequada per aquesta mena d’activitats; quan a l’organització comprovem que com a mínim amb referència al Country, Viladecavalls posa el llistó molt amunt. Excel•lents entrepans i una beguda per 4,5 €, cadires plegables, serveis en condicions per homes i dones ,...

Comptàvem fins a 300 balladors/es al llarg de la vetllada; hi havia persones de Viladecavalls, de Terrassa, de Sabadell, de Sentmenat, d’Osona – ens deien que concretament de Taradell - , de Castellar, i saludaven cordialment a la Chantal i al Patrick, un matrimoni francès que està estiuejant al nostre país, i quina activitat és justament l’ensenyament del Country; en puc donar fe desprès de contemplar les seves magistrals evolucions per la pista.

Ens comentàvem els d’Osona, que Manresa, Igualada i el Pont de Vilomara, ja organitzen ballades de forma regular, anticipant-se a la proposta de portar el Country per les places majors de Catalunya que feiem setmanes enrera. Tenen un bonic projecte per la Ciutat dels Sants, aconseguir organitzar ballades de forma habitual a la Plaça de la Catedral recentment arranjada.

S’esvaïa el risc de pluja, i amb el Castell de Sant Lluïs il•luminat de fons, contemplàvem els harmònics moviments dels balladors que en les peces menys conegudes, es reduïen com a màxim a 100.

20,30, 21,30, 22,30, 23,30...... la marató s’allargaria fins més enllà de les 00,30 del diumenge 21 de setembre; tècnicament havia durat des del final de l’estiu a l’inici de la tardor !!!!

Abans de marxar calia recollir les cadires, penjar els estels al cel, i tornar a posar la lluna al seu lloc.

Felicitats al Grup de Country de Viladecavalls i al consistori de la població.

Esperem retrobar-nos el dissabte 27 a les 18,00 de la tarda a Moià, al costat de l’església !!

© Antonio Mora Vergés