dissabte, 29 de desembre del 2012

LA CASA JOSEP MARIA COLL i BACARDI A TERRASSA AL VALLÈS JUSSÀ

Sortíem la Maria Jesús Lorente Ruiz, i l’Antonio Mora Vergés de l’edifici de la Mutua de Terrassa, i m’aturava per retratar la imatge de Sant Josep que protegeix i presideix la casa que Josep Maria Coll i Bacardí ( Barcelona 23 d’agost de 1878 – Terrassa 24 de març de 1917 ), aixecava entre 1913 i 1916.


http://upcommons.upc.edu/pfc/bitstream/2099.1/13667/1/MEMORIA.pdf

De la descripció tècnica llegim : Habitatge unifamiliar aïllat i de notables dimensions, situat sobre el Parc de Vallparadís i envoltat de jardins.

És de planta rectangular i està constituït per diversos cossos.

Els cossos són de diferent alçada i forma, donat com a resultat un joc de volums interessant.


Les façanes són arrebossades i esgrafiades, amb influència de la Secessió Vienesa, molt planes i amb una successió d'obertures verticals estretes que van creant un ritme perfecte entre els buits i el mur. Presenta teulades inclinades de teules vidriades, excepte en el cos més alt que pren la forma de torre quadrangular rematada per una terrassa. Cal destacar les teules de ceràmica de color negre, groc caramel, de disseny especial, així com la tortugada. També és interessant la tanca del jardí, amb uns pilars decorats amb trencadís policromat i units amb barana de forja.
El cos posterior possiblement resultat de l'ampliació del 1926 feta per Masdeu, que la va convertir en casa pròpia.

Posteriorment serà vivenda i despatxos d’Ernst Baumann, representant de llanes vingut de Suïssa, fins que abandonà el negoci i la casa prop el 1960.

Actualment és utilitzada coma seu del Servei de Joventut de l'Ajuntament de Terrassa.