dilluns, 3 de desembre del 2012

LA CASA DITA DE LA MOLINADA A PALLEJÀ

Quan retratava aquest gran casal, datat a darreries del segle XIX, format per un pis, golfes i torre, amb elements decoratius extrets del repertori clàssic, com les columnes estriades de l'entrada, amb capitells derivats del jònic o els relleus abarrocats que envolten la porta principal, donava per suposat que l’Ajuntament de Pallejà n’havia documentat exhaustivament la història. Errada majúscula, res de l’arquitecte i/o mestre d’obres, res del promotor. M’adreçava a l’Alcalde perquè hi posi remei.



L'edifici té una magnifica terrassa balustrada adossada a la torre on destaca la torratxa amb coberta troncocònica, feta d'escates de pissarra. Les baranes són florejades en ferro forjat, sobre el sostre de l'estructura que feia de vivenda.

Actualment és un equipament municipal :
http://www.palleja.cat/ajpalleja/cat/?tit=La%20Molinada&ref=molinada

S’havia conegut com CAL PABLO i/o CAL TARRUELLA, i actualment llueix en un rètol, LA MOLINADA. Ens agradaria – imagino que també als pallejanencs – saber més dades d’aquesta casa i de la seva història.

La casa estava envoltada d'un gran jardí, que a donat lloc a un Parc Públic; sou pregats de completar i/o rectificar aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com