divendres, 3 de maig del 2013

LA TORRE DEL LLIMÓ. CAMBRILS. TARRAGONA

La descripció desprès de la restauració, amb un pressupost de 1.908.023,99 euros, destinats per un costat a la millora de la torre, i per altre a la construcció de la resta del centre de dinamització del barri antic de Cambrils, no li fa justícia :

Torre de planta circular, cilíndrica. Va tenir un pilar central de fusta que recoçava les bigues en forma radial. Troneres quadrades. Porta tapiada cap el poble amb un matacà vertical damunt. Restes de quatre matacans. Destaquen les seves espitlleres. El seu coronament resta malmès, en part. Obra de paredat, còdols i carreus, amb reforços de maons.



Com mostra la fotografia llueix esplèndida.

Cambrils ha vist desaparèixer – amb absoluta indiferència – una bona part del seu Patrimoni Històric i/o Artístic, això en un context de turisme de sol, alcohol, ..., no es considerava important; ara quan les classes ‘econòmicament febles’ passen més que estretors, i no poden des de la seva absoluta misèria continuar amb ‘la festa’, tothom s’adona de la importància que tenia allò que ‘el vent d’especulació s’endugué’ , donant lloc a coses curioses :

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/329092-la-torre-del-llimo-sera-un-centre-public.html

A l’Ajuntament de Cambrils quasi li fan ‘jaque mate’ amb la dita Torre Torre de l'Hort de Maria, o Torre del Llimó :

http://www.324.cat/noticia/1848616/baixcamp/LAjuntament-de-Cambrils-obligat-a-pagar-prop-d12-MEUR-mes-per-lexpropiacio-de-la-Torre-del-Llimo

Llegiu el que és publicava des de la Revista Cambrils amb el títol INNOCENTADA :
http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=14139

Ens podeu explicar a l’email coneixercatalunya@gmail.com la raó d’aquest nom de ‘ Torre del llimó’?.