diumenge, 18 d’agost del 2013

LA CASA ELIES VALERO GARCIA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

El Marcel Morató Tort – l’home de Vilafranca del Penedès- em feia arribar unes imatges d’aquest edifici entre mitgeres que ocupa l’extrem d'una illa, de planta rectangular i que consta de planta baixa, dos pisos i coberta a diferents aigües, que a instancies de Elies Valero i Garcia, aixecaven l’any 1910 els arquitectes Santiago Guell i Grau (1865-1955), Marcel•lià Coquillat i Llofriu (Elx novembre de 1865 - Busot, 28 de desembre de 1924 ).


La descripció tècnica ens explica que té un terrat central adossat a la mitgera, i terrassa a la planta primera a la plaça Llorens i Barba.


A la cantonada hi trobem una torratxa de planta quadrada i coberta de pavelló, les obertures de la planta baixa són adintellades, a la planta principal d'arc carpanell, a la segona planta són finestres geminades i a la planta superior són trigeminades.


Les obertures de la planta baixa són adintellades, a la planta principal hi ha un balcó corregut de quatre obertures d'arc rebaixat amb trencaaigües i motius ornamentals florals. Pel que fa a la planta superior, hi ha quatre finestres geminades d'arc rebaixat. Destaca la barbacana.