dissabte, 28 de desembre del 2013

LES ESCALES DEL SANT CRIST. CANET DE MAR. MARESME. CATALUNYA

Quan retratava la raconada on comencen les escales de Sant Crist, que permeten accedir al que va ser barri de pescadors de Canet de Mar, pensava en la iniquitat – habitual – dels que documenten el Patrimoni històric i/o artístic, s’adjudica l’obra a Josep Cabruja ( pensem que es tracta del Josep Cabruja i Feliu, que lliurava l’ànima al Senyor, el 10 d’agost de 1925 a l’edat de 51 anys ); l’obra es duia a terme l’any 1914 i substituïa un carrer en pendent.
http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1925/08/11/pagina-2/33266399/pdf.html


A l'entrada de les escales hi ha un mosaic ceràmic amb la figura d'un Sant Crist (l'original que s’adjudica a Ramon Puig i Gairalt, - l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 1886 - Barcelona, 1937- , va ser destruït l’any 1936, en la convulsió social que generava la sedició criminal del feixisme contra el Govern de la II República.

Em pregunto, qui és l’autor d’aquesta majòlica ?. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , en matèria de recuperació de la memòria històrica totes les mans son poques.

El manyoc de cables dels mal dits serveis públics, esdevenen aquí escarni gratuït, que no es contempla com a punible, en el projecte de Llei de Restricció dels Drets Civils, de l’inefable Jorge Fernández Díaz (Valladolid, 1950), que fa ostentació de la seva condició de catòlic.

Des d’aquell punt adreçava – una negada més – la meva pregaria a l’ Altíssim, Senyor ; allibera el teu poble !!!!!