divendres, 13 de juny del 2014

LA CAPELLA MARINERA DELS SOCORS DE TOSSA DE MAR. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Pere Magrans Nadal‎, retratava la façana arrebossada i pintada de la Capella dels Socors de Tossa de Mar a la comarca de la Selva, a la província de Girona, d’aquesta colònia del REINO DE ESPAÑA que els nadius anomenem Catalunya .

La descripció ens diu ; edifici situat al final del carrer del Socors, de planta rectangular, volta de mig punt i coberta de doble vessant a laterals. La capella està orientada al nord. La façana, consta d'un portal emmarcat de pedra amb una llinda arquejada, d'una fornícula de Sant Sebastià, d'un òcul i d'un campanar de cadireta reformat a finals del segle XIX i amb una campana de 1943.


Tota ella està arrebossada i pintada excepte les angles i el portal, que deixen veure les pedres cantoneres i del marc de la porta.

Com a testimoni de la fundació de la capella, el promotor Antoni Caixa , patró, mercader i negociant, va fer gravar a la llinda del portal una bala de mercader, símbol de la professió, una creu i la inscripció JESUS MARIA JOSEP 1593 de la qual en resta una part.