dissabte, 13 de desembre del 2014

LA DESCONEGUDA CASA DE JOAN VIAL SOLSONA. A LA COLÒNIA DE LA BAUMA EN TERME DE CASTELLBELL I EL VILAR A LA COMARCA DEL BAGES

Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - 1949), rebia l’encàrrec de Joan Vial ( ningú esmenta enlloc el segon cognom, ni la data de naixement i/o defunció , en demanarem informació a l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar, en quin terme està la Colònia dita de la Bauma ), de fer-li una casa des de la que tenia una visió perfecta de l’església de la Sagrada Familia , obra del mateix arquitecte, que beneïa l’any 1908 el bisbe Josep Torras i Bages (Les Cabanyes, Alt Penedès, 12 de setembre de 1846 - Vic, Osona, 7 de febrer de 1916.

Hom pensa que ambdós edificis s’aixecaven en el mateix període.És curiós que en relació a l’església de la Sagrada Família de la Bauma, trobem una munió d’ítems – la major part, producte del COPIAR/PEGAR, tècnica pròpia dels ‘INVESTIGADORS’ al REINO DE ESPAÑA -, i ni un mot de la casa.

Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com les vostres aportacions; està clar que des del Ministeri d’Incultura i Odi Racial, el nivell d’informació del Patrimoni Històric de Catalunya, es considera suficient i fins excessiu, però estem molt lluny de la mitjana dels països civilitzats dels que Catalunya presumeix – sense mèrits per a fer-ho – de formar-ne part.

El Genís Frontera i Vila, Tècnic de l'Àrea de Serveis a les persones de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, em feia arribar la següent informació:

Juan Vial Solsona , lliurava l'ànima al Senyor , un dia del mes de Gener de l'any 1915.

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1903/06/25/pagina-5/33343844/pdf.html?search=Juan%20Vial%20Solsona