dijous, 28 d’agost del 2014

ESGLÉSIA DE CRIST REI. MANRESA.BAGES

L’any 1942 , essent bisbe de Vic, Joan Perelló i Pou (Santa Maria del Camí, Mallorca, 30 d'abril de 1870 - Vic, Osona, 27 de juliol de 1955) es posava la primera pedra de l’església de Crist Rei, que alçava seguint el projecte tècnic d’ Alexandre Soler i March (Barcelona, 1874 - 1949), Josep Maria Armengou Vives, que ens deixava l’any 2012 als 94 anys d’edat, continuarà les obres que conclouran l’any 1957, Ramon Masnou i Boixeda (Santa Eugènia de Berga, Osona, 3 de setembre de 1907 - Vic, Osona, 9 de juny 2004) bisbe de Vic durà a terme de forma solemne la benedicció del temple.
La descripció tècnica en diu ; església de grans dimensions amb planta de tres naus (una central més ample i presidida per l'absis i dues laterals molt més petites amb capelles laterals).

La façana mostra clarament la divisió interior. El cos central, més majestuós, té una gran escalinata i pòrtic, mentre que les laterals són desiguals: la nau de la part dreta és més alta que la de l'esquerra (en el projecte original d'Alexandre Soler i March les dues naus laterals eren dues torres, una d'elles el campanar).


La nau central està coronada per una creu i a sobre el pòrtic hi ha una terrassa, a partir de la seva alçada hi ha tres finestres goticitzants de 3 i 2 lòbuls respectivament.

La façana de la nau central està treballada en pedra i les laterals en totxo i encoixinats a les cantonades.

Al costat de la porta , d’estil barroc del segle XVII , es troba la imatge del Sant Crist fet en talla de fusta.