Llegia que l’any 1860 es beneïa el cementiri de Breda, cap altra dada però, ni de qui va ser l’autor del projecte, ni tampoc de a denominació del Panteó que en absència de capella ‘presideix’ el fossar.
Malgrat que fa molts i molts anys que constato una incúria manifesta pel que fa a la documentació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, no m’hi puc acostumar, a quasi 41 anys de la mort del sàtrapa, la cantarella de ‘passar-li el mort al feixisme’ ja cansa.
Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’autor del projecte de fossar – que podria ser el mestre d’obres i/o arquitecte municipal de l’època – i l’autor del Panteó al que ens referim.
Em costa afegir Catalunya al rètol, i això perquè en la ‘meva Catalunya ideal’ aquesta mena de conductes negligents i/o malintencionades no serien possibles.
Assolir un bon nivell d’informació del patrimoni històric és el que diferencià una ‘ Nació Civilitzada’ de la resta, Catalunya està dissortadament lluny encara de tenir aquesta consideració.
El Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar un comentari; és el Panteó de la família Saurí, i l’autor a la dècada dels anys 50 del segle XX, va ser Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 24 de desembre de 1888 - Barcelona, 19 de novembre de 1973).
Trobava un enllaç , que us recomano imprimir de l’obra d’aquest arquitecte :
https://www.coac.net/martinell/llistat_obres/llistat_complet.html
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada