Retratava la façana de l’església parroquial de Nostra Senyora de l'Assumpció d’Alcover, al Camp sobirà Tarragona.
Llegia que la construcció de l'església Nova es va iniciar el setembre de 1578, amb motiu de la insuficiència de l'església de la Sang davant el gran increment de població experimental per la vila. El seu emplaçament és probablement el del l'antic castell l'Alcover. Se sap que participaren en l'obra diversos mestres. Juan Munter, Oliverio Anqui i Cristóbal Bauel. La construcció dels murs, voltes i capelles era finalitzada el 1622, tot i que l'acabament total de l'obra no es produí fins el 1630. Fou beneïda el 26.6.1630.
L’any 1795 caigué el campanar, i el mateix any s'iniciaren les obres de construcció de l'actual torre, que continuaren fins el 1803, any en què foren definitivament interrompudes per divergències entre el batlle i el rector.
L'església Nova d'Alcover es troba situada fora de l'antic clos de la vila.
L'edifici, de grans proporcions, presenta una gran sobrietat constructiva. La façana, renaixentista, mostra una porta central d'arc de mig punt damunt del qual hi ha l'escut de la vila, a la banda i banda de la porta hi ha 8 fornícules flanquejades per columnes amb capitells compostos. Damunt la porta s'obren 3 fornícules més entre columnes iguals a les inferiors. El conjunt és coronat per un frontó triangular pel damunt del qual s'obre la rosassa que dóna llum a l'interior, d'una sola nau sostinguda exteriorment per contraforts, té a més 10 capelles i un braç laterals. Són remarcables, a l'interior, el cor i la capella del Santíssim. El material és el saldó groc.
D'entre les campanes val la pena remarcar l'anomenada "Francisca" forjada el 1800 per la cèlebre família Pomerol, i el rellotge, fabricat per Agustí Pomés, de Montblanc, el 1809.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada