dijous, 25 de febrer del 2016

SANTUARI DE SANTA BÀRBARA. SANT FELIU DE BUIXALLEU. LA SELVA. GIRONA

Pujàvem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, fins al santuari de Santa Bàrbara, situat en un petit promontori a 583 metres sobre el nivell del mar, literalment damunt de Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva.

En els dies llunyans en que calia fer el mal dit ‘ Servei Militar’, vaig formar part de l’arma d’artilleria, i recordo que celebràvem el dia 4.12 la seva d’aquesta santa i màrtir venerada a tota la cristiandat com a protectora contra els llamps i el foc , i, a partir d'aquí, va associar-se-la als explosius, l'artilleria i les mines.

L'edifici, de planta rectangular, està cobert per una teulada a doble vessant amb un campanar d’espadanya.A la façana on hi ha el campanar d’espadanya, hi ha una obertura cegada en arc rebaixat, amb dovelles i brancals de pedra.

En una de les façanes llargues, es troba la porta d'entrada, també en arc escarser format per dovelles, i brancals de carreus de pedra. Al costat dret hi ha una finestra espitllera molt petita feta de pedra granítica.

No hi ha més obertures a les altres façanes.

Totes les parets, excepte la paret llarga sense obertures, estan enguixades. Les cadenes cantoneres són de pedra.

Us deixo un enllaç al Goigs d’aquest santuari:
http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2012/12/goigs-santa-barbara-verge-i-martir-sant.html

Al segle XVIII, a Santa Bàrbara hi havia ermitans, en la nostra visita l’indret es presentava isolat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com