divendres, 1 de setembre de 2017

IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE LA CONFRARIA DE PESCADORS QUE ACOLLIA LES ESCOLES D’ORIENTACIÓ MARITIMA I PESQUERA, I L’ESCOLA ELEMENTAL PROFESSIONAL DE PESCA. TARRAGONA. CATALUNYA

L’ Antoni Pujol Sevil ( Tarragona, 1 d'abril del 1902 + Tarragona, 1 d’octubre de 2001 ) va sr l’arquitecte al que la Confraria de Pescadors de Tarragona li va encarregar construir un magnífic edifici a l’esplanada del moll de pescadors, que reunia tota classe de condicions higièniques i pedagògiques.

Les Escoles d’Orientació Marítima i Pesquera i l’Escola Elemental Professional de Pesca eren les millors de la província, ja que estaven dotades del mobiliari i material precís per al bon desenvolupament.

Les primeres comptaven amb tres mestres i una mestra nacionals i una altra mestra municipal.

La segona comptava amb l’atenció de professors de: nàutica, religió, cultura general, higiene, mecànica i pesca.

Funcionaven en hores adequades, perquè sense perjudici del treball, hi poguessin assistir tots els treballadors del mar.

http://www.tinet.cat/portal/uploads/el_posit_de_pescadors_i_l_antiga_llotja_del_peix_20110907075903.pdf

http://diaridigital.tarragona21.com/lantic-edifici-del-posit-de-pescadors-inaugura-teatre/

http://www.ara.cat/campdetarragona/Serrallo-recupera-edifici-molta-historia_0_1663033696.html

http://www.lavanguardia.com/local/tarragona/20160616/402535805379/serrallo-edificio-emblematico.html

https://arquitecturaxaviercliment.com/tarragona-confraria-posit-de-pescadors/

L’arquitecte Xavier Climent Sánchez és l’autor de la remodelació de l’edifici que acull avui també el Restaurant Pòsit, del grup homònim de Cambrils.En companyia de la Maria Jesús, la Conxita i el Paco, constatava que en aquesta ‘nova’ ubicació el Pòsit manté la mateixa qualitat de sempre.


http://www.diarimes.com/noticies/tarragona/2016/06/29/el_restaurant_adjudicatari_del_local_buit_del_posit_pescadors_posito_cambrils_5378_1091.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari: