dilluns, 24 de setembre de 2018

DE LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL ROSER DE CAN FALGUERA, A L’ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LES FONTS. TERRASSA & SANT QUIRZE DEL VALLÈS

No se’n fa esment de la capella a: http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=28241

Dissortadament avui - per alguns sectors de la societat - la ‘ciència’ ha eliminat la ‘religió’; amb tots els respectes, pensem que en realitat el que succeeix és que l’empobriment cultural es vol vestir de ‘progres’ ,oi?. Fàstic!.

L’any 1799 Pere Torres i Falguera va demanar permís al bisbat per edificar una capella al costat del mas. Fou beneïda per mossèn Ramon Besant el dia 5 de desembre del mateix any, sota l’advocació de la Mare de Déu del Roser.


L’any 1932 la capella va esdevenir església parroquial de Les Fonts, arran la creació de la parròquia de la Mare de Déu del Roser, fins al 1950 que es va beneir la nova església parroquial del Roser prop de la carretera.


A reserva d’ampliar aquesta informació. M’explicava el mossèn Carles Matilla Claret, que el projecte era anterior a la ‘ guerra civil’, i que únicament es van fer els fonaments, fins l’any 1945 en que s’aixeca l’actual edifici. Esperem rebre dades de l’arquitecte autor del projecte, i dels artesans que varen intervenir en la construcció.

La capella es va construir sense campanar. Va ser l’any 1941 , en ocasió d’ostentar la capella el rang d' església parroquial – temporalment - , se li va afegir el campanar de cadireta de dos ulls.

a darreries del segle XX es va recuperar el culte a la capella. El 7 d’octubre del 2000 els mossens Joaquim Lluverol i Pere Corbera beneïen la rehabilitació de la capella.

Si voleu ampliar informaciño sobre el mas i la capella de la Mare de Deu del Roser de Cn Falguera, us deixo un enllaç :
http://joaquimverdaguer.blogspot.com/2014/06/masia-de-can-falguera.html

Les Fonts està dividit entre els municipis de Terrassa i Sant Quirze del Vallès, i ja se sap, l’un per l’altre, està TOT PER FER EN MATERIA DE PATRIMONI IMMOBLE.

Podria ser que atesa la llunyania algú aixeques la casa amb nocturnitat i alevosia?. Tractant-se del REINO DE ESPAÑA, això no és pot excloure, ara que s’aixequés TOT UN BARRI sense demanar permisos i que els consistoris DE TERRASSA i SANT QUIRZE DEL VALLÈS, no se’n adonessin, és massa gros, oi?. Fins i tot en un país, on les elits polítiques tenen un nivell acadèmic deplorable, i fins en ocasions fals i/o trampós.

Ens agradaria trobar col·laboració en la tasca gegantina de ‘ treure a la llum’ un dels millors ‘paradisos propers’ del Vallès Occidental

Cap comentari: