dimecres, 5 de setembre del 2018

VILA ROSA. SALOU. TARRAGONA. TESTIMONI D’UN SOMNI QUE EL VENT S’ENDUGUÉ

Vila Rosa és una casa sense gaires complicacions arquitectòniques. Té una planta inscrita dins un quadrat perfecte. La seva alçada està configurada per una planta baixa, pis noble i pis alt.


La planta baixa té al costat dues escales que permeten accedir a la planta noble. Potser això sigui l'element més característic de la casa, donada la senzillesa general del conjunt.

L'edifici està cobert per una teulada a quatre aigües, una per cada costat.

Cal destacar també el tancament de la reixa de ferro que és força artístic i on es podia llegir el primitiu nom de la casa. Actualment aquest rètol està tapat.

https://www.salou.cat/ca/la-nostra-ciutat/urbanisme-i-planejament/planejament/el-poum/poum-cataleg-de-bens-protegits.pdf

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com/2013/07/les-cases-del-passeig-jaume-i-de-salou_1.html

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=12339

No trobava cap dada del promotor, ni de l’autor, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No trobava tampoc – potser és més fàcil trobar una agulla en un paller, oi?. - ningú per a preguntar-li on era l’edifici que acollia les escoles públiques i/o privades abans de la dictadura franquista, ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya @gmail.com

Recordem SEMPRE que Salou havia de ser NIÇA, i Espanya una REPÚBLICA. Els esdeveniments es torçaven, la República es tornava dictadura [Democràcia Orgànica], i Salou passava a ser un més dels recipients on col·locar la matèria ‘orgànica’.