dimecres, 30 d’abril del 2008

Hisenda, camí del Gòlgota.


El Diari Expansión, en data 30.04.2.008, publica – tot i que parcialment – una Sentència del Tribunal Superior de Justícia del País València, en la que clarament es requereix d’aquest Òrgan de l’administració, el que en un estat de Dret, es demana a tothom, i que altrament han jurat per la seva consciència i honor fer en tot moment els funcionaris públics, complir i fer complir la llei.

Diu la Sentència que a banda de les famoses Declaracions Paral·leles, els funcionaris han d’acreditar [ a ells els pertoca provar-ho ], el que està malament en la Declaració dels Ciutadans.

Aquesta resolució en la que el concepte indefensió, per definir la situació dels contribuents espanyols, és una constant repetida una i altra vegada, posa al descobert la nafra paorosa d’aquest mal anomenat servei públic. Prevalent-se de la seva privilegiada situació han forçat, una i mil vegades de forma conscient i voluntària resolucions injustes.

La publicació arribarà a la taula del Fiscal Anticorrupció, i tothom està a l’espera de les actuacions que pot emprendre.

El Defensor del Pueblo del Reino de Espanya, bàsicament per desconfiança quan a l’organisme ad-hoc d’hisenda; el Consejo Para la Defensa del Contribuyente, te també molts i molts tràmits pendents, estem tot just al inici d’aquest llarg camí del Gòlgota, on esperem veure penjats en creu, no pas a l’òrgan [A.E.A.T], sinó clarament als “organistes” que n’han fet en perjudici de tots un us pervers.

En defensa particularment dels contribuents catalans, esperàvem, esperem i val a dir-ho comencem a desesperar, que des del Parlament de Catalunya, es constitueixi una Comissió d’investigació. Agrairé que vulgueu trametre e.mails a la Mesa i als Diputats en aquest sentit.

Insistir només en que també davant d’hisenda, malgrat ser catalans, teniu els mateixos drets que la Constitució Espanyola de 1.978 reconeix als espanyols; presumpció d’innocència, igualtat davant la llei, obligació de contribuir d’acord amb la vostra capacitat econòmica ,..... i per damunt de tot, el dret a exigir justament que també per nosaltres es faci complir la llei.

© Antonio Mora Vergés
Sección primera de la Sala de lo Contencioso Administrativo del TSJCV en su sentencia 1.153/97.