dilluns, 29 de desembre del 2008

HI HA ALGÚ AL GOVERN ?


M ’expliquen que això dels androides, les màquines que a imatge nostra, faran la major part de les tasques que desenvolupen avui els humans, ja és una realitat almenys en l’àmbit de la política. Sembla que únicament per alguns desajustos lleus; les celles punxegudes; la veu rogallosa; la repetició constant, mecànica quasi , de missatges i/o gestos se’ls pot arribar a conèixer.

Com tu amic lector, no podia donar crèdit a aquesta informació, però les continues errades, les badades descomunals, em feien aguditzar el meu anàlisi , i acabava per admetre com a possible que estem governats per androides.

Les mesures que s’anaven anunciant per combatre la crisis econòmica, aprofundien aquesta convicció :

Perquè enlloc de tants discursos, el govern no és feia càrrec d’un punt percentual de les hipoteques ?. Aquesta mesura tindria un efecte immediat sobre la econòmica, i permetria a molts humans, - aquest any ja - gaudir de les festes nadalenques.

Per quina raó havien d’ajornar les famílies fins al 2.010 o el 2.011 – en el millor dels casos – aquestes festes ?

Sóc un ànima candida, i en la meva qualitat de “catalan de mierda” , en expressió del funcionari de l’Agencia Tributaria, al llegir el meu text – sense saber però que tenia davant a l’autor - , enviava una carta al President Zapatero, - la reiteraria a las Cortes Generales – i fins a dia d’avui, ni d’uns ni d’altres cap resposta ; em permeto reproduir-vos el text a continuació :

Carta oberta al President Zapatero

L'any 2.007 , firmes de prestigi vinculades al Col•legi de Gestors de Catalunya denunciaven a les pàgines del Periodico [09.05.2007] el cobrament de primes per part dels funcionaris d’hisenda, això de ser cert podria conculcar l’esperit i la lletra de l’article 103 de la Constitució, que diu clarament que la Administració ha de ser neutral.

També la igualtat davant de la llei, i la presumpció d’innocència, restarien sense efecte, si més no, per als ciutadans de Catalunya.

Estem tots a l’espera que el Parlament de Catalunya obri una investigació per esbrinar-ho.

En tractar-se de diners públics, demanar la publicació del text on es recullen els incentius esmentats, i les condicions per obtenir-los és del tot obligat.

L’administració com la dona del Cèsar, a més de ser honrada ha de semblar-ho.

Sr. Zapatero, estem a l’espera d’aquesta publicació, ara és l’hora de fer realitat allò que tant repeteix [qüestió de talante ].

Atentament.

Antonio Mora Vergés


Aquesta història dels androides, per altra part tant possible en la línia que l’Orwell [ Eric Arthur Blair ] anunciava, potser sigui finalment la resposta.

Que en penses tu, amic lector ?

© Antonio Mora Vergés