Aniríem; com no ?

A partir del 1910 es van començar a fer àpats, ja tenien obert tota la setmana, les dones de la família portaven l’hostal mentre els homes continuaven les tasques del camp.
L’any 1943 es van començar a fer les Patates Bretxa, conegudes avui com a Patates de La Deu Artesanes.
Va ser als anys 60 quan els homes de la família van deixar la pagesia per dedicar-se exclusivament a la restauració.
El restaurant sempre ha estat regentat per la família Reixach. Avui i treballen la quarta i quinta generació.
De l’origen del nom de la casa, el topònim Deu, en parlava justament amb un dels Reixac d’avui, que en confirmava el sentit ,
1 f. [GL] Naixement d’aigua, origen d’una font, d’un corrent d’aigua.


Prop de la casa s’hi troba la Font de la Deu, quina aigua avui dissortadament – com la resta de deus de la zona – no tenen la garantia sanitària. Aquest és un dels costos evidents del creixement urbanístic d’Olot.
Encara , però – no se sap per quan temps - ,un dels racons més recomanables per a gaudir d'una visita per les terres olotines són els paratges de la Deu i de la Moixina. Aquí el paisatge es defineix per l'harmonia amb què es succeeixen prats, cultius, masies, fonts, zones humides i una superba arbreda de roures pènols.
Es tracta d'una zona considerada reserva integral d'interès geobotànic que disposa d'un encant lloat i reproduït en milers de poemes i pintures.
Recollirien algunes imatges de l’indret. La extrema fragilitat d’aquest ecosistema, potser no ens donarà gaire més ocasions de fer-ho.
M’agradaria –com en molts altres llocs – confessar-vos que estava equivoc at en les meves previsions.
Que Déu ho faci !
© Antonio Mora Vergés
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada