dimecres, 26 de novembre del 2014

LA FONT DE L'AVI. COLÒNIA JORBA. CALDERS. EL MOIANÈS. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré , davant la font d'estil noucentista situada en un replà, al costat de la casa del director de la colònia Jorba. Consta d'un mur amb 5 arcades. La central en forma de fornícula amb 2 bancs i la font. La font té un brollador de bronze en forma de peix que raja aigua per la boca. A l'interior de les 4 arcades laterals hi ha un plafó de rajoles policromes. Representen escenes populars: la cacera, un berenar, la sardana i la pesca, signades l'any 1934 per Lluís Uró i Servitja (Manresa, 1903 - 1938). Un plafó sobre la font indica la composició de l'aigua. A l'esplanada hi ha una taula amb bancs de pedra de forma circular i arbres.


La font va ser construïda l'any 1934, en memòria de Pere Jorba i Gassó, mort l'any 1927 i promotor de la colònia.

Ens agradarà rebre noticia a l'email coneixercatalunya@gmail.com de les dades del mestre d'obres i/o arquitecte que juntament amb Lluís Uró i Servitja, confegien aquesta raconada tant bonica com desconeguda.

La crònica es podia fer gràcies a CM62 Informàtica de Castellar del Vallès, que em deixava un ordinador de 'cortesia' , quan el meu queia en acte de servei després d'una aferrissada resistència als hackers anticatalans i antidemocràtics que l'atacaven des de l'inici quasi del procés sobiranista, entenc que bàsicament pel fet d'escriure en català i de Catalunya.

Calia formatejar el disc dur.

Agrairem les vostres aportacions a l'email coneixercatalunya@gmail.com