dijous, 16 de març del 2017

ESCOLA JOAN I JAUME RÀFOLS MATAS. TERRASSOLA I LAVIT. ARA TORRELAVIT. EL PENEDÈS SOBIRÀ

Teníem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés, el goig d’accedir al interior de l’escola pública Joan i Jaume Ràfols i Matas de Torrelavit a la comarca del Penedès sobirà.


Li havia dedicat un post , ara feia justament un any :
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2016/03/escola-joan-i-jaume-rafols-matas.html


Detall de la Sala Central que ha servit com a Teatre en nombroses ocasions, i que ara fora de l’activitat lectiva, serveix com a col•legi electoral.


El sistema educatiu que s’impartia aleshores, en el que s’exercien activitats com l’agricultura amb el conreu de petits horts per part dels alumnes es continua mantenint.

Els alumnes tenen vers l’edifici un sentiment d’estimació, és l’escola on anaven els avis – o els fins el rebesavis - , els pares, els germans,....

Retratava també en aquesta ocasió el ‘Pont de les Escoles’, del que ens agradarà tenir noticia del seu autor a l’email coneixercatalunya@gmail.com
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2017/03/el-pont-de-les-escoles-torrelavit-abans.html


A Catalunya s’han perdut – dissortadament – els patricis.

Glòria eterna als germans Ràfols, els germans Ribas, .., i els Tolrà, Toda, ....

Hem recuperat imatges de més de 1000 edificis escolars, insistim tossudament en que ens cal l’ajut de TOTHOM per recuperar la memòria històrica, el pas del temps ens juga a la contra, i la Democraciola que s’instituïa l’any 1978, no ha fet res per evitar-ho.

M’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.