dijous, 25 d’octubre del 2018

CAPELLA DE SANT ANTONI DE PÀDUA. CUBELLES. EL GARRAF. CATALUNYA

Cubelles no superava el miler d’habitants fins al cens de de 1970, en que figuren 1.563 veïns. a darreries de l’any 2017 n’hi havia 14.715. Aquestes xifres confirmen que és MOLT difícil, trobar persones nascudes a Cubelles, de pares/avis nascuts també a la població.
Retratava la capella advocada a Sant Antoni de Pàdua, patrimoni Gencat ens diu que és un edifici entre mitgeres de dimensions reduïdes.
Construcció d'una sola nau, amb coberta a dues vessants, de teula. L'estructura de la façana és d'una gran simplicitat. Té una porta d'accés rectangular, als costats de la qual hi ha petites finestres quadrades. La resta de la façana és llisa, emblanquinada, excepte una minúscula obertura circular situada a la part superior.


El conjunt es completa amb un campanar d'espadanya que presenta una única obertura d'arc de mig punt i coronament a dues vessants.

D'acord amb l' inscripció que figura a la llinda de pedra de la porta, la capella de Sant Antoni de Pàdua va ser construïda l'any 1694 per Marià Gassó. Entenc que la Maria Gassó, de la que ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com el cognom matern i el lloc i data de naixement i traspàs, en realitat va ser la promotora, i per descomptat voldríem saber, també, el nom, cognoms i lloc i data de naixement i traspàs del mestre d’obres


http://www.cubelles.cat/files/doc7576/guia-cubelles-esp.pdf
http://ptop.gencat.net/rpucportal/AppJava/cercaExpedient.do?reqCode=veureDocument&codintExp=70657&fromPage=load

Retratava pel forat de ventilació l’interior amb la petita CANON Ixus, i em sorprenia la seva bellesa, també, també, ens agradarà saber les dades dels artesans i/o artistes que en van ser autors.


Traslladarem aquestes preguntes a arxiu@cubelles.org i serveistecnics@cubelles.cat