dimarts, 9 d’octubre del 2018

ESGLÉSIA DE LA MARE DE DÉU DE LA PIETAT DEL PONT. GIRONA. CATALUNYA

M’aturava a retratar l’Església advocada a la Mare de Déu de la Pietat, al carrer del Pont de Girona, de la que ens diu Patrimoni Gencat ; frontis a la façana, damunt de la porta i en mal estat, és d'una sola nau amb coberta de volta de canó amb una llanterna al mig. Té un cor amb balustrades de pedra d'estil renaixentista, tot i que les voltes que el sostenen tenen reminiscències gòtiques. La seva façana és sòbria i senzilla de pedra polida, amb accés per porta de llinda planera i una lluneta al damunt amb guardapols de motllures. Al damunt rellotge, aigual que la lluneta anterior, del 1926. La façana es clou amb una cornisa de motllures i un campanar al costat dret, rectangular. Al 1978 fou reformada i adequada als temps actuals. A la nau hi dóna una petita sagristia.


Cal destacar a l'interior una imatge de la Pietat de l'artista gironí Domènec Fita i Mollat , igual que el Crist de l'altar que és de la PIA CROZET ( Roanne, França, 1950)

Fotografia del interior Jordi Contijoch Boada

La rectoria annexa a la dreta és de la mateixa època que l'església.

Podeu ampliar informació en aquest enllaç: http://terra.girona.cat/resources/edificis_protegits/E-3.pdf

Crida l’atenció el campanar inacabat – o almenys ho sembla – força freqüent en les esglésies de la diòcesi gironina.

Estem delerosos de rebre’n noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com , Girona, Catalunya, i el món civilitzat us ho agrairan.