dissabte, 3 d’agost de 2019

IN MEMORIAM DE L'ESCOLA DEL MOLI D'EN BOIXEDA. ESCOLES DE FONOLLOSA ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. EL BAGES. CATALUNYA

Tenia el goig de trobar-me amb un membre del Grup de recerca de la memòria històrica del Municipi de Fonollosa, el Ramon Armengol, que em feia a mans un exemplar dels Quaderns de la memòria històrica, el que porta per títol 'L'ensenyança primària a Fonollosa'


Del tema no en diuen un borall:
http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08084#
https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_del_Bages#Fonollosa

No trobava cap dada de l'autor de l'edifici de l'escola que s'aixecava l'any 1923 en els terrenys del Mas Boixeda - ens agradarà tenir-ne coneixement a l'email coneixercataunya@gmail.com -. Repetia visita a la masia, que continua el seu camí vers l'enrunament definitiu.
http://relatsencatala.cat/relat/capella-de-sant-josep-del-mas-boixeda-de-fonollosa-al-bages/1045291
Us deixo un enllaç a la història de l'escola: https://www.acrfals.com/falchs_32-3.pdf

Fonollosa, assolirà reconeixement, si més no en l'àmbit català i democràtic, per la brutal repressió de què van ser objectes els seus veïns, en ocasió del referèndum de l'1 d'octubre, en relació a aquell fet ignominiós, una placa en guardarà perpètua memòria.


https://catmemoria.cat/es/lugar/fonollosa/


Esperem l'acompliment de les paraules de la CARTA ALS ROMANS , 12, 19 "Meva és la venjança, jo donaré la paga merescuda, diu el Senyor."