diumenge, 15 de novembre del 2009

Semblances entre el Baix Llobregat i el Camp de Tarragona.

Llegia una noticia en la que s’explica que l’Ajuntament de Gavà ha comprat el Castell de l’Eramprunyà.

L’alcalde de Gavà i el representant de la família fins ara propietària del Castell, Ignasi Toda, han estat els encarregats de signar el conveni de compra-venda per un total de 1.005.771,16 euros i inclou, a més del Castell, l’Ermita de Sant Miquel. La superfície total de l’adquisició és de 415,117 metres quadrats que inclouen una important extensió de bosc forestal.

L’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha destacat la importància de l’adquisició “perquè representa una ampliació del patrimoni històric de la ciutat” i ha assegurat que “l’Ajuntament treballarà de manera tranquil•la per a convertir aquest espai en un referent històric i cultural per a la comarca del Baix Llobregat i per a Catalunya en general”.

El primer pas serà la consolidació dels elements que hi ha actualment i posteriorment es redactarà un pla d’usos per determinar la funció del castell. Balsera també ha anunciat que l’Ajuntament cercarà el suport i la implicació de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya “per elaborar un projecte sòlid que permeti recuperar definitivament aquest patrimoni”.






Com un suggeriment “desinteressat “ atesa la semblança entre les muntanyes d’Eramprunyà, i les del Santuari de Nostra Senyora de la Roca al municipi de Mont-roig del Camp a la província de Tarragona, fora assenyat fer-hi una visita.





Això del “ projecte sòlid “, i la intervenció dels serveis tècnics de la Diputació i de la Generalitat de Barcelona, fa pensar en un llarg període de temps, i en uns costos que deixaran el preu d`adquisició de 1.005.771,16 euros , - que ja és força elevat – com la més petita de les partides econòmiques del “ projecte sòlid “.

En tot cas, l’accés dels ciutadans a les muntanyes d’Eramprunyà, és, ha de ser, i esperem que sigui sempre, obert i gratuït.

© Antonio Mora Vergés