dilluns, 17 de febrer del 2014

CASA DE LA FAMILIA FONT. VILANOVA I LA GELTRÚ. EL GARRAF

En cridava l’atenció un edifici d’aspecte descurat al carrer de Sant Joan, 31-33 de Vilanova i la Geltrú, llegia que té el seu origen al segle XVIII, segons indica la data que figura a la clau d'una de les portes (1791).

Fou construït com a residència de la família Font.


Una altra inscripció amb la data de 1842 sembla correspondre a una nova intervenció.

A principis del segle XX pertanyia a l'arquitecte Josep Font i Gumà (Vilanova i la Geltrú, Garraf, 1859 - 1922).

Posteriorment, la casa passà a mans de Josep María Bultó Marquès (Barcelona, 1900 - Barcelona, 1977) - que va ser víctima el 9 de maig de 1977 d’un atemptat, en esclatar-li la bomba que dos ‘desconeguts’ li van enganxar al pit, sota l'amenaça de fer-la esclatar si no pagava 500 milions de pessetes - que va dur a terme, l'any 1942, diverses obres de reforma a l'interior i a la façana del carrer de Sant Gervasi, segons projecte de l'arquitecte Carlos Marqués Maristany.

No trobava enlloc cap dada de l’autor dels esgrafiats; podria ser Ferran Serra i Sala (Barcelona, 1905 - 1988), citat també com Ferdinandus Serra ?

Trobo inexplicable l’absència d’un Catàleg de Patrimoni en línia, en una Ciutat que tancava l’any 2013 amb un cens de 66.275 habitants, i és alhora la Capital de la Comarca. Segur que això té una explicació que ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

Felix ha dit...

Dos desconeguts?????? El assassinat fou confesat i jutjat (i els autora, terroristes de Terra LLiure, condemnat s . Una mica de respecte per les víctimes.