dissabte, 13 de juny del 2015

ESGLÉSIA DE LA PRECIOSÍSSIMA SANT DE CRIST. CAMPDÀSENS. SITGES. EL GARRAF.

L’amic Julio Garcia Gutierrez em feia arribar una fotografia de la façana de l’església de la Preciosíssima Sant de Crist, del poble de Campdàsens, antiga localitat del bisbat de Barcelona, prop de Sitges. Quan al topònim us deixo l’enllaç a un interessant treball d’investigació : http://www.onomastica.cat/sites/onomastica.cat/files/08_mico.PDF


La descripció del indret ens explica que hi ha una torre de defensa de planta quadrada amb teulada a dues vessants, l’església de la Preciosíssima Sang de Crist construïda a darreries del segle XIX o principis del XX, que destaca enmig de les construccions de planta baixa i un o dos pisos, de façana emblanquinada.

L’església té culte el segon diumenge de juliol, data en que s’hi celebra un ofici religiós molt participat pels sitgetans.

L’accés a Campdàsens es fa des de Vallcarca.

Traslladarem aquestes imatges al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin), al que demanarem al ensems imatges de l’interior de l’església.

Rebia un email des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) , en el que m’adjunten una imatge datada el 29-VI-1980 de l’ Església de la Preciosíssima Sang de Campdàsens (Sitges), comarca del Garraf.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com