dimarts, 2 de juny de 2015

TORRE SIMÓN. TONA. OSONA. CATALUNYA

Trobava un treball magnífic del Marc Costa i Sitjà ‘ TORRE SIMON: Història i Arquitectura d’una joia modernista en el poble de Tona ‘ , en el que s’atribueix l’autoria d’aquest edifici, i de les Torres Llaussà, a l’arquitecte Francesc Guàrdia i Vial (Barcelona, 1880 - 1940)
http://www3.udg.edu/acces/Premis_Recerca/premis2004/treballs_recerca/humanitats/Marc_Costa.pdf

La descripció técnica – quasi telegràfica ateses les proporcions de l’edifici – ens diu ; tot el conjunt segueix la línia de planta quadrada. La disposició de les vessants a quatre vent varia a la part central i anterior. A les façanes laterals es formen dues galeries amb 8 arcades circulars amb columnes de pedra eixamplades a la part central. Totes les obertures combinen l'arc rebaixat o la forma rectangular. La sincronia entre les diferents parts de l'edifici està molt aconseguida (hi ha una torreta quadrangular acabada amb punxa i una de més ampla). A la façana principal destaca un portal dovellat rodó i una balconada amb pedra treballada esculturada amb dues imatges humanes.


Retratava al Josep Olivé Escarré amb el fons majestuós de la casa.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

marcsit ha dit...

Arrel d'una notícia del Telenotícies Comarques he fet una cerca a Google i m'he trobat amb aquesta entrada. Moltíssimes gràcies per mencionar-me i per difondre aquests tresors que tenim a la nostra terra. Per qualsevol cosa: marcsit@gmail.com