dimecres, 21 de febrer del 2018

LA NISSAGA DELS ARQUITECTES SALA A CASTELLAR DEL VALLÈS.

M’arribava fins al carrer de Caldes per retratar la casa que tenia el número 66, i actualment el 90, llegia que data de l’any 1926, i en signava els plànols l’arquitecte Jose Sala Comas [*], fill de l’Emili Sala Cortés, que havia estat l’arquitecte dels Tolrà, arquitecte municipal de Castellar del Vallès, i coautor de l’església de Sant Esteve de Castellar del Vallès.


[*] Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del lloc i data de naixement i traspàs -si fos el cas – de l’arquitecte Jose Sala Comas

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em deixa un missatge ; Josep Sala Comas ( Barcelona1872 + 23/04/1970)

Llegia que als darreres d’aquesta casa estava prevista la construcció de l'estació del tren que havia d’arribar a Castellar del Vallès. A les alçades que estem del segle XXI, amb el 155 damunt del nostre, i el que està caient, està clar que Castellar del Vallès a ‘perdut el tren’, oi?.

Havia publicar en relació a l’obra a Castellar de l’arquitecte Jose Sala Comas:
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/06/la-capella-de-sant-josep-de-la-bona.html

Font : L’art Castellarenc Esteve Prat Paz

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

S’està ‘treballant’ per crear el DIARI DIGITAL DE CASTELLAR DEL VALLÈS, esperem que la resposta ciutadana sigui positiva.

Antonio Mora Vergés