dissabte, 9 de juny del 2018

CEMENTIRI DE PINEDA DE MAR. OBRA DE L’ARQUITECTE ISIDRE PUIG BOADA.

Havia escrit sobre el Cementiri Pineda de Mar : http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2018/01/el-cementiri-nou-de-pineda-de-mar-es.html

I com tinc per costum quan no hi ha dades fefaents adreçava un prec urbi et orbe; Us deixo una pregunta que espera resposta a l’email coneixercatalunya@gmail.com EL CEMENTIRI ‘NOU’ DE PINEDA DE MAR ÉS OBRA DE L’ISIDRE PUIG BOADA?.

El 30.05.2018 rebia un email que signava l’ Eveli Puig Romagosa, en el que em deia;

Efectivament, el cementiri de Pineda és obra del meu avi, Isidre Puig Boada i va ser construït el 1.924.

A sobre del portal hi havia una creu de mosaic, la paret seguia la forma de la creu. A sota una làpida amb la llegenda, inspirada per Mossèn Trens: “Mors ipsa beatior inde est”. "La mort mateixa és la felicitat." Aquesta creu va ser retirada abans de la guerra civil.

El mateix arquitecte, parlant d’aquest cementiri, ens deia que havia partit per a projectar-lo com a nota emotiva, de la tanca del Park Güell. “El gaudinisme ací és cosa ben assimilada i solament és pot parlar de sentit gaudinià” (Rafael Benet, “L’arquitectura d’Isidre Puig Boada”. La Gaseta de les Arts, desembre 1.928).



Fotografies cedides per l’Eveli Puig Romagosa

Les tres fotografies del cementiri que adjuntem es van exposar a la primera exposició general d’art litúrgic celebrada a la Sala Parés de Barcelona, el desembre de 1.925, junt amb obres d’altres membres de la Associació d’Amics de l’Art Litúrgic (adjunt poden veure el catàleg)
Cordialment

La meva resposta era; Moltes gràcies;

Refaré el post amb les dades i imatges que ens facilites.

I, aquí ho teniu amics lectors.

Antonio Mora Vergés