divendres, 12 d’abril de 2019

VA SER JORDI AUDET VIÑALS L’AUTOR DE LA FOTOGRAFIA DE LA FAÇANA PRINCIPAL DE CAL MADRÓ DE MONNARS?. TAMARIT DEL MAR. ARA TARRAGONA. CATALUNYA

Monnars és un poble de la zona de llevant de Tarragona, situat a uns 7 km del centre de la ciutat en direcció Altafulla. 

L'any 2009 hi havia una població de 2.025 habitants.

El poble està situat entre la N-340 i l'A-7 que uneixen Tarragona amb Barcelona.

Tradicionalment, formava part del municipi de Tamarit de Mar, conjuntament amb Tamarit i Ferran, fins que el municipi fou agregat al de Tarragona el 1956.

DE la TORRE DE MONNARS o de Ca Madró de Monnars, trobava : http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=41425

La casa té un portal adovellat i un balcó amb brancals de pedra i llinda gòtica. Al seu costat hi ha un rellotge de sol.

Té adossada una torre defensiva de planta rectangular atalussada (5 x 5 m i 12 m d'alçada). La fàbrica és de maçoneria amb carreus a les cantonades. Es conserva un matacà també de pedra. La teulada és un afegit posterior a la torre.

A l'interior hi ha pintures gòtiques, segurament del segle XIV, que donen idea de l'antiguitat de l'edifici. Tanmateix, va ser reformada cap a l'any 1600.

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/6154/rec/5

La fotografia de febrer de 1927 la feia Jordi Audet, del que no consten més dades, cognom matern, lloc i data de naixement i traspàs, …., pensem – i en voldriem tenir confirmació en el seu cas a l’email coneixercatalunya@gmail.com – que es tracta de Jorge Audet Viñals.

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/1938/10/09/pagina-4/33131334/pdf.html?search=Jorge%20Audet

El día 3 del actual, y a consecuencia de un accidente de automóvil, murió el conocido arquitecto don Jorge Audet Viñals, el cual cumplía actualmente sus deberes militares en el Cuerpo de Defensa de Costas en la Zona de Tarragona. Fue precisamente al volver de su diaria inspección de- las obras a él encomendadas, cuando la ocurrió el desgraciado accidente.

El acto del entierro se efectuó el pasado miércoles, en la villa de Cambrils, con asistencia delas autoridades civiles y-militares y de todos los compañeros de trabajo, constituyendo una gran manifestación de duelo, justa correspondencia a las grandes dotes de simpatía e inteligencia que poseía el malogrado arquitecto y soldado de la República.

Además del recuerdo de todas sus cualidades, Jorge Audet Viñals deja diversas muestras de su arquitectura, fruto de su trabajo de artista que ya conocía el éxito.


http://www.cambrils.cat/arxiu/fitxers/documents/documents-amcam/llistat-de-les-persones-que-van-morir-a-l-hospital-de-sang-de-cambrils-i-van-ser-enterrades-a-cambrilsEl Raul Pastó Ceballos em feia arribar  fotografies de la casa el dia de Sant Antoni Abad  de l’any 2021. 
Que Sant Antoni Abat ,  patró dels animals de peu rodó i, per extensió, de tots els animals domèstics, així com dels traginers, intercedeix davant l’Altíssim perquè s’aturi aquesta sindèmia que s’acarnissa amb les persones grans, els malalts crònics, els que pateixen limitacions físiques i/o psíquiques, i  aquells que no tenen una bona situació econòmica.


Cap comentari: