dilluns, 1 d’abril del 2019

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL CARME. ESCOLA DEL CARME. SABADELL. VALLÈS OCCIDENTAL. CATALUNYA

L'edifici de l'escola Nostra Senyora del Carme (carmelites) va ser edificada el 1905 com a centre educatiu. Presenta una estructura en "U" articulat a partir d'un pati central. La façana presenta decoracions obrades en maó.

L'antiga capella del convent s'ha transformat en un gimnàs. Quina era l’advocació de la capella?. Sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Vista la imatge que publica la Rosa Fontanet Nuñez diria que estava dedicada a la Mare de Déu del Carme, agrairé però, en el seu cas la confirmació a l’email coneixercatalunya@gmail.com


L’autor de l’edifici de l'escola Nostra Senyora del Carme de Sabadell, ( Vallès Occidental) fou l’arquitecte Bernat Pejoan i Sanmartí (Sant Vicenç de Castellet, 22 d'octubre de 1864 - Barcelona, 30 de desembre de 1920); entre les seves obres destacades, cal mencionar la Casa Padró Riera, les cases Leandre, J.Victori i l'església de Valldaura, totes tres a la ciutat de Manresa ( Bages ] També és l'autor de l'actual façana neoclassitzant del Santuari del Sant Crist de Balaguer ( La Noguera)


L’església catòlica, apostòlica i romana, ha malmès força la seva credibilitat, dit això – amb tot el dolor del món -, insisteixo en un fet essencial, fou l’església i no l’estat, la que va endegar la tasca d’educar a les classes oprimides. L’estat, s’hi acabaria apuntant per evitar justament que l’Església adquirir més ascendent, i reclames finalment que calia posar al govern a persones honestes, intel·lectualment formades i que practiquessin la justícia; aleshores i ara, els criteris de ‘selecció’ no son aquests, oi?.