dilluns, 8 de juliol del 2019

FONDA RIUS. SANT LLORENÇ SAVALL. EL VALLÈS OCCIDENTAL SOBIRÀ.

Havíem publicat un post de la Fonda Rius de Sant Llorenç Savall, a la zona sobirana de  comarca del Vallès Occidental.

La Covid.19,   és una sindemia  que es desenvolupa sota la iniquitat sanitària, causada per la pobresa , l'estrès,  i la violència estructural,  i en la que entre els seus perversos efectes,  hi ha el de la limitació dels moviments dels ciutadans, permesos per anar a  la feina i/o a comprar, i no òbviament – per als que ho han decidit – anar a dinar a llocs com la Fonda Rius.

Com altres establiments,  ofereixen menjar per emportar,  ara és l’hora en que els llorençans  han de fer costat als restauradors del poble, veurem si els veïns i residents estan a l’alçada d’aquest repte en el que aquests negocis es juguen el futur.

A Catalunya – masses vegades -  el “ foc amic “ provoca danys irreparables, majoritàriament en l’àmbit cultural,  feu memòria de les publicacions desaparegudes. 

Sant Llorenç Savall  NO ES POT PERMETRE  perdre més elements dinamitzadors de l’activitat econòmica. 


http://patrimonicultural.diba.cat/index.php?codi_ine=08223

El cos original de l'edifici consta de planta i dos pisos, que una llinda amb una creu data de 1770. A la seva dreta l'establiment s'amplia definint un bon tram del carrer amb un cos llarg de planta i pis amb balcons. Totes les finestres i altres obertures estan decorades amb pintures amb motius florals.



Des de fa anys és hostal i fonda d'anomenada; sembla que ja exercia aquesta funció a finals del XIX, però es féu el nom amb l'auge de l'estiueig a principis de segle XX.


La seva ubicació en una de les sortides del poble i vora la plaça major facilitarien el paper d'hostal.

https://www.facebook.com/151240355057916/photos/pcb.499421233573158/499420986906516/?type=3&theater
https://vallesos.cat/10/carpeta/

Amb l’esperança de retrobar-nos ben aviat.