dilluns, 21 d’octubre del 2019

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA DE LES GERMANES DE LA PURÍSSIMA CONCEPCIÓ. LA JONQUERA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA.

Quan començàvem amb la recerca dels Edificis Escolars anteriors a la Dictadura Franquista, tenien clar que en matèria d’educació Catalunya TAMBÉ havia estat capdavantera, i que des de les administracions públiques , s’havia fet poc o res per donar satisfacció a aquell anhel.


El Joan Dalmau Juscafresa, em feia arribar una fotografia de l’escola de les Germanes de la Puríssima Concepció de la Jonquera, de la que en diuen a : https://www.raco.cat/index.php/AnnalsEmpordanesos/article/viewFile/92954/164918

8 de maig de 1909 . El col·legi que resulta més elogiat és el de les Germanes de la Puríssima Concepció, del qual «no puede decirse mas que una cosa: que el local es magnífico y que por la sólida cultura que en él se da a las alumnas puede contarse enl.re los mejores de la provincia y acaso de los de Catalunya ... »(160).

Està clar que en aquesta tasca de recuperació de la memòria històrica, ens cal la col·laboració de TOTS els catalans, als que des d’aquí interpel·lem perquè ens facin arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com , imatges de l’edifici que aixoplugava l’escola del poble dels seus rebesavis, avis, pares,.., i tantes dades com sigui possible.

Com deia l’avi Siset l’estaca caurà algun dia .