diumenge, 12 de gener del 2020

QUE EN SABEM DE LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI DE L’ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ D’ARENYS?. EL MARESME

El Pere Albert Carreño –autor de les fotografies – el Juan Navazo Montero i l’Antonio Mora Vergés, confirmàvem que a l’església de Sant Martí d’Arenys hi ha molts detalls que criden l’atenció, alguns son obvis - encara que NO se’n diu res – penso en la capella de la Mare de Déu del Remei - , que podeu veure retratada a : http://cartotecadigital.icc.cat/cdm/singleitem/collection/cuyas/id/460/rec/15 s’aprecien, sense gaire detall els exvots , i en la fotografia del exterior de l’església feta des de l’escultura a la puntaire, s’adverteix clarament el relleu de la capella que llueix una majòlica a l’exterior.







Patrimoni Gencat descriu una CAPELLA DEL REMEI - ERMITA DEL REMEI , situada al costat de la casa El Remei.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=8275
http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=8274

La torre que és ara la del campanar fou construïda abans que l'església actual, això és un fet força habitual arreu de Catalunya, la primera funció de la torre era la de guaita i bada, i posteriorment s’edificava al seu redós l’església que la feia servir de campanar.

La torre fou encarregada el 8 de maig de 1514 a Pere d'Alquier, constructor francès. La construcció fou acabada l'any 1518. El campanar estava format per una base quadrada i tres pisos d'alçada, rematat per un terrat amb merlets de tres esgraons. Es va coronar el terradet amb un pinacle en forma de piràmide.

Altres, malgrat estar documentats son força desconeguts :
http://pagines.uab.cat/recercaixa.artenperill/content/arenys-de-munt-esgl%C3%A9sia-parroquial-de-sant-mart%C3%AD
http://pagines.uab.cat/recercaixa.artenperill/content/arenys-de-munt-esgl%C3%A9sia-parroquial-desant-mart%C3%AD

Agrairem la vostra col·laboració a l’email coneixercatalunya@gmail.com