diumenge, 5 de gener del 2020

ESCULTURA EN HOMENATGE A LES PUNTAIRES. ARENYS DE MUNT. EL MARESME

El divendres 3 de gener de 2020, aliens al despropòsit jurídic que s’estava coent a Madrid, visitàvem Arenys de Munt, i em cridava l’atenció l’escultura en homenatge a les Puntaires obra de l’Etsuro Sotoo (Fukuoka, 1953), el seu interès per l’Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, el Baix Camp, 25 de juny del 1852 + Barcelona, 10 de juny del 1926)i la seva obra, el portaven a convertir-se al catolicisme. Les seves obres més destacades són les que ha fet a la Sagrada Família.

És un monument al·legòric a les generacions de puntaires de la població i al seu treball artesanal que durant molts anys fou un motor econòmic per la població.



Llegia que l’escultura fou feta a la Xina en vuit peces, que foren unides un cop a lloc. És marbre polit amb una base ovalada damunt la qual hi ha una puntaire asseguda amb el seu coixí de boixets, fent una mena d'ona que vol recordar el destí de moltes d'aquestes puntes a ultramar.

El monument va finançar-se mitjançant la recollida de 60.000 euros feta per part de les puntaires d’Arenys de Munt.


Etsuro Sotoo, va viure durant set anys a Arenys de Munt.

Catalunya representa per a moltes persones, l’indret, nord enllà, del que deia el poeta que és el lloc on la gent és neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç!