divendres, 17 de novembre del 2023

CAN OLIVES. VEÏNAT DEL MANOL. LLADÓ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

Patrimoni Gencat explica de Can Olives de Lladó;  Masia situada als afores del poble pel camí que porta a l'ermita de Santa Maria de L'Estela.


https://mdc.csuc.cat/digital/collection/afcecemc/id/7427/rec/44

La gran masia de Can Olives és una construcció del segle XVIII.

L'habitatge principal té la porta en arc de mig punt adovellada, amb una inscripció a la dovella central: PERE OLIVAS Y FRANCH OLIVAS I FARRER O ANY 1776. Aquesta masia tenia nombroses dependències, com les corts, dependències per peregrins, per a cavalleries i carruatges, etc.

Es divideix en tres pisos, el més important dels quals era el central on hi havia les habitacions, biblioteca, salons que tenen les parets decorades al fresc. A l'interior hi ha també una capella d'una nau amb volta de llunetes, amb l'arc triomfal de punt rodó, dedicada a Santa Maria. Avui està abandonada.  Ens agradarà tenir noticia de l'advocació de la Marededéu que s'hi venerava, SANTA MARIA és un castellanisme herètic, i si fos possibles rebre'n alguna imatge  

La casa té el teulat amb vessant a dues aigües. El parament és de pedra irregular excepte les obertures i cantonades que són fets amb pedra ben escairada.

Feia una ventada notable quan confegia aquesta publicació el 3.11.2023, dissortadament  la "monotonia criminal  contínua,  i alhora  en un exercici de sadisme,  bona part dels mitjans de comunicació audiovisuals, recullen les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

Ah!, només te dret a defensar-se Israel, que com recordava l ’ António Manuel de Oliveira Guterres (Lisboa, 30 d’abril de 1949), també té, i des de fa molt anys , el dret d’ofendre als Palestins 

Les mares palestines que veuen morir els seus fills com a conseqüència dels atacs israelians, de fam, de desatenció sanitària, …, i els infants assassinats, son veritables sants.

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

Que  la Marededéu  i Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»