dimarts, 20 de gener del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ESTEVE. MASSANES. MONTSENY JUSSÀ. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

M’arribava fins a Massanes per retratar l’església parroquial, advocada a Sant Esteve, situada a l'extrem de ponent del nucli urbà, a la que s’accedeix a través de la Plaça de Catalunya.


La descripció tècnica ens diu ; edifici d'una sola nau rectangular, té un absis romànic (no visitable), amb capelles laterals, i un campanar. La coberta és a dues vessants i a diferent nivell (la part més baixa correspon a les capelles laterals). A la façana principal hi ha la porta que és quadrangular amb els brancals i la llinda de pedra, coronada amb una fornícula. A sobre hi ha una finestra que segueix la mateixa estructura que la porta. L'absis està realitzat en carreus i ornamentat amb un fris d’arcuacions llombardes, en sèries de sis entre lesenes, acabades amb un fris de dents de serra i una simple motllura al ràfec. A l'interior, el sostre, és amb volta de canó.


El campanar és una torre quadrangular amb finestres allargades d'arc de mig punt a cada cara. Està rematat per una balustrada. Tota la façana està emblanquinada.

Fou reconstruïda després del conflicte bèl•lic que començava amb la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern de la II República Española, al cap d’uns anys es va traslladar el fossar que estava just al davant.

L’edifici de la rectoria des de 1978 és de propietat particular.

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de l’arquitecte autor de la reconstrucció en el segon feixisme ( Dictadura de Franco ).