diumenge, 25 de gener del 2015

LA LLAR DEL SANT CRIST. IGUALADA. L’ANOIA. CATALUNYA

Retratava al Josep Olivé Escarré davant la façana de la Llar del Sant Crist d’Igualada, obra de Joan Rubió i Bellver ( Reus, 24 d'abril de 1871 + Barcelona, 30 de novembre de 1952 ) .


L'escultura del pati, obra de Joan Puigdollers Olm (1927-2005) representa santa Teresa Jornet i Ibars, fundadora de la congregació, acompanyada de dos avis.


La descripció tècnica ens diu que és un edifici de planta i dos pisos, amb una torre a la façana principal. En el bell mig de l'edifici trobem el claustre. Adossada a l'edifici, l'església, que té forma de creu grega, creuer, arcs parabòlics i cobert amb cimbori. Tot l'edifici és construït amb pedra i també la pedra és emprada com a element decoratiu. A nivell estilístic observem una barreja: romànic, gòtic en els arcs ogivals, àrab i allò típicament modernista.

No trobaven enlloc l’email de la Llar del Sant Crist d’Igualada, i no pudíem per tant fer-los arribar – com ens havíem compromès – els petits breus dedicats a la capella i al claustre.

Sou pregats de fer-nos saber l’email de la Llar del ant Crist d’Igualada, i/o a fer-los arribar els enllaços següents :

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2014/12/la-capella-de-la-mare-de-deu-dels.html
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2014/12/el-claustre-de-la-llar-del-sant-crist.html
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2014/12/la-llar-del-sant-crist-igualada-lanoia.html

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya