dissabte, 28 de febrer del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT ANDREU. VANDELLÓS. TARRAGONA

Llegia que l'edifici de l’església parroquial de Vandellós, advocada a Sant Andreu, fou començat l’any 1773, amb els ‘ diners d’Amèrica’ .



La descripció tècnica és d’una avarícia infinita; església barroca força ben conservada. Edifici de paredat i carreu, d'una nau amb capelles laterals comunicades. Nau amb volta de canó amb llunetes; capelles amb volta d'aresta; creuer amb cúpula.


Tenia ocasió d’accedir a l’interior, perquè el mati del dimecres 17.12.2014 hi havia una missa funeral, l’església és alhora acollidora i recollida, i lluny de la imatge clàssica del barroc, té una decoració extremadament simple. Potser en els dies foscos que seguien a la sedició dels militars feixistes, encapçalats pel general Franco, contra el govern de la II República Española, va patir destrosses en el mobiliari i la decoració.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.